Kat och hundarna

Alla inlägg under december 2010

Av KAT - 23 december 2010 18:00

Ja det var den månaden där jag kastades mellan hopp och förtvivlan!

 

Här är historien om december månad......


Månaden började med att jag skulle laga min dator för att hårddisken inte mådde så bra, jag fick efter cirka två veckor veta av El-Giganten att det minsann inte var något fel på hårddisken men däremot så var det ett mjukvarufel som skulle kosta mig dryga 1000 kronor! Suck tänkte jag att ALLT jämt ska krångla och böka......Kastade mig på telefonen till min härliga Peter som är kanon duktig på datorer och han bad mig då ställa vissa frågor till verkstaden dagen efter. Sagt och gjort jag ringer upp El-Giganten och ställer dessa frågor (jag kan verkligen ingenting om datorer) men jag måste ha framstått som riktigt kunnig för ett par dagar efter ringer de upp från verkstaden att de nu har beställt en ny hårddisk och att det täcker garantin! Jag behöver inte betala 1000 kronor.....FANTASTISKT!!! Det gick hem för en gångs skull med att tjata och gnata lite.......Så nu cirka 3-4 veckor senare ligger jag här med datorn i knät. Slutet gott allting gott i denna historia!


Sen fortsatte månaden med att jag fyllde år......

  

Ja, vad finns det att säga?? Åkte på min födelsedag ut till min brorsa i Tyresö för att mumsa lite mat sedan fortsatte jag vidare hem till en god vän......

Så nu är det ett år till nästa gång!


Nu är det i mitten av december och nu började livet bli lite jobbigt......

Dagen är tidig Lucia morgon och jag tar bilen till Ursvik för en morgon promenad då händer det något med Garp som aldrig har hänt tidigare......

HAN ÄR LIVRÄDD!

Han var rädd hela promenaden i 90 minuter, jag tänkte inte mera på det just då, men det var likadant på kvällen och på morgonen därpå började jag undra när min rottis sätter sig och skakar i bilen och sedan lägger sig på backen för att vägra gå??? Han är ju som sagt inte så värst rädd av sig normalt.

Jag börjar ringa till mina vänner för att fråga runt om de har varit med om detta förut eller hört om det. Ingen vet vad detta beror på, min första tanke var att han verkade så rädd för skidspåret och då tänkte jag att det är någon lukt där efter kanske vallningen till skidorna?

Sen ringer jag till Garps uppfödare för att fråga hur epilepsi yttrar sig på hundar. Måste de ha kraftiga anfall eller finns det mindre?

Ja, Katarina det här låter precis som epilepsi det kallas för "Flugsnappare"

Där började allt bara snurra i skallen på mig, har MIN HUND epilepsi nu till råga på allt? Räcker det inte att han har brutit nacken och har diskbråck?

Nej det är väl klart att JAG ska råka ut för allt elände......

Jag vet som sagt inte än idag om Garp har haft sitt första ep anfall eller om han bara har varit rädd för något i spåret? Jag har testat att gå med honom några dagar senare vid skidspår och då reagerar han precis likandant. Så jag kan bara hoppas att Garp har fått för sig något och att det inte är något värre men det får tiden utvisa.....  


Ja sen var det bara slutet kvar av December månad! Den hade jag faktiskt kunna varit utan helt och hållet......


Jag har de sista veckorna haft tryck för bröstet och har väl känt att jag borde kolla upp det, sagt och gjort gick jag på en hälsoundersökning där de kollade igenom mig från topp till tå......

En sak glädje mig ordentligt:

Jag har haft ett midjemått på 117 cm och nu har jag 84 cm.........

Fy fan vad stolt jag är!!!!

Där tog iofs glädjen slut......Mitt Blodtryck var 159/111 vilket är VÄLDIGT mycket! Så jag fick minsann en tid till en doktor på företagshälsovården för koll av mig lite bättre.

Några dagar senare hade jag ett blodtryck 130/80 vilket är mycket bättre, den läkaren tog inte mitt tryck över bröstet på allvar och lämnade det helt åt sidan. Så jag beslutade att gå till VC för att kolla det bättre, bokade tid till ett EKG i måndags. Sköterskan tog mitt EKG och sen sa hon bara "Vi ringer om det är något, annars har du din tid 12/1"

Japp och telefonen ringde en timme efteråt, vi vill att du kommer tillbaks för att träffa läkaren.

Jag gick tillbaks lite senare där jag fick informationen att ditt EKG ser inte normalt ut och vi vill att du tar en sjuktransport in DIREKT till Danderyds Sjukhus!!!! WHAT???? Ska jag in på hjärtintensiven???? Hallå där det har jag inte tid med, jag har hundar i bilen och ett jobb att sköta.....

Vilka tankar som snurrade i huvudet efter den informationen, har jag fått en liten hjärtinfarkt????

Jag tog ingen sjuktransport in till DS, började direkt med att jaga hundvakter och när jag hade fått det var det dags att åka in till DS för mera koller.

  

Jag fick komma in direkt för ett nytt EKG och det såg inte heller bra ut. Sen blidde det lite väntan att få träffa läkaren.....

      Klockan gick och gick, men jag hade en bok med mig som jag kunde läsa.....

  

Lite senare på kvällen så åkte jag upp på kontraströntgen av lungorna.

Alla prover såg bra ut som det tog på DS, nu har det farliga uteslutits......

- Infarkt

- Hjärtmuskelinflammation

- Propp

  

Sen var det bara att ta bort infartskanylen i armen och fara hem på natten.


Jag har fortfarande ett EKG som inte ser normalt ut så jag ska till läkaren på måndag för eventuellt ett arbetsprov på hjärtat och kanske en remiss till en hjärtspecialist.


Så tillsvidare gäller träningsförbud för mig och det suger!!!!!

Jag längtar efter träningen och alla goa vänner på NMT.


I Januari månad har jag "lurat" två vänner att träna gratis med NMT och jag hoppas verkligen att de kommer bli lika bitna som mig......


  

Glöm inte att ta en paus ibland!








Av KAT - 23 december 2010 10:05


 God Jul och Gott Nytt År!


Av KAT - 14 december 2010 17:44

Försvarsmaktshund

Försvarsmaktshundens främsta uppgift är att med hjälp av sina välutvecklade hörsel- och luktsinnen, varna sin förare för personer i bevakningsområdet.

Hunden tränas att från fasta posteringar och längs patrullstigar tydligt markera ljud i terräng. Hunden kan på mycket långa avstånd höra en människa som rör sig, och markera detta för sin förare. Hunden varnar på detta sätt sin förare för eventuella inkräktare. Vid patrullering kan hunden även med hjälp av sitt fina luktsinne ta upp och följa spår, genom vittring på marken, och avslöja personer som gömmer sig i terrängen.


Med andra ord Ettan klarade anlagstestet och ska börja sin utbildning till Försvarsmaktshund nu......


  

Av KAT - 7 december 2010 15:00

Vad är viktigast för DIG?

Svaret är alltid: ATT FÅ VARA FRISK!

Men våran livsstil har förändrats......Ofta tar vi våran hälsa för given.


Muskler och senor bildar tillsammans med skelett, leder och fogar det som brukar kallas för rörelseapparaten.  


Skelettet och dess funktion

* Består av drygt 200 ben

* Fungerar som stomme för kroppen och håller den upprest

* Fungerar som hävstänger för de muskler som fäster vid benen

* Skyddar hjärnan och inre organ

* Fungerar som förråd av mineraler, framförallt kalcium och fosfat

* Blodet bildas i den röda benmärg som finns i vissa delar av skelettet


Musklerna

Det finns tre olika slags muskler

* Skelettmuskulatur (viljestyrd) fäster vid skelettet och kan skapa rörelser i leder och kroppen. Vi har drygt 600 skelettmuskler.

* Hjärtmuskulatur (icke viljestyrd) bygger upp vårat hjärta

* Glatt muskulatur (icke viljestyrd) finns i blodkärlens väggar, luftrör och mag/tarm kanalen


Vad gör DU när problem uppstår (ont)?

Lär känna igen signaler från din kropp, ta inte alltid en tablett utan ta en funderare vad som utlöser smärtan.


Styrka - För att få en bra kroppshållning och slippa värk så behöver vi bygga styrkan i vår hållningsmuskulatur dvs,

* Baksida axlar

* Mage

* Rygg


Rörlighet - behövs för att bibehålla eller öka rörligheten i en led

När man arbetar med en muskel dras den ihop viket gör att muskeln känns stramare och rörligheten hämmas. Dt är därför viktigt med töjning efter ett träningspass - muskeln blir längre och lederna kring muskeln blir rörligare.


Kondition - Att träna konditionsträning har många fördelar.

* Hjärtats kapacitet ökar

* Fler kapillärer

* Lungfunktionen förbättras

* Blodtryckets sänks


För en generation sedan behövde människor vila efter avslutad arbetsdag. Nu behöver de motion!


















Av KAT - 4 december 2010 19:30

Spindlar? Ormar eller kanske fästingar?

Jag har haft fästingfobi nästan hela mitt liv känns det som.

Men nu sista 5 åren har jag jobbat med mig själv väldigt mycket och försökt övervinna min rädsla. Känns kanske larvigt att vara rädd för en sån liten varelse men när jag var mitt i det så var det äckligt att jag till och med drömde mardrömmar om dem.

Så här i efterhand så har jag kommit till insikt att man som barn formas så mycket av sina föräldrar.

Min mamma har hela min uppväxt varit livrädd för just fästningar.....

Nu tar jag mer än gärna bort alla fästningar på mina hundar   

Jag är inte rädd längre, jag har övervunnit mina rädsla.....

Så ni föräldrar kanske ska ta er en tankeställare ibland?



Av KAT - 3 december 2010 20:20

Ja min dator är ju fortfarande hos doktorn för att få lite medicin. Så på kvällarna har jag tid för dammsugning och annat trist mot min vilja vill jag tillägga.


I lördags hade jag bevakningsträning på Värmdö BK och där tränade vi lite på bas, ljudfigge snett bakom hunden och sen avslutade vi med en rolig motivationslek. Tyvärr så blev denna lördag inställd pga. det kalla vädret, men det känns ändå rätt att inte träna bas i nästan -15 grader.


I måndags hade vi fystest på NMT. När jag började träna NMT för 3 månader sen så gjordes ett fystestoch nu när vi är klara 3 månader senare så ska vi se våra förbättringar......

Vi började med löpning 1 km på tid och jag tog ganska slut i uppförsbacken trots att jag kände mig pigg i kroppen men jag sprang på utan att tänka på att det var -10 grader ute och lite halt.....För det är en sak som NMT har hjälpt mig med - att kämpa på även fast man tror att man inte orkar mera. MAN ORKAR ALLTID MERA!

JAG FÖRKORTADE MIN TID MED NÄSTAN EN MINUT!!

Sen var det armhävningar och där har jag mer än dubblat antalet på 2 minuter, alltså jag är sååå stolt över mig själv!

Idioten var nästa övning i 2 minuter och där ökade jag med 4 varv!!!

Statisk magövning i 2 minuter - Ja där gick det över förväntan, där tre dubblade jag min tid från första testet!!!! YAEH.....

Vad är inte bättre än att avsluta fystestet med lite burpees?? Där ökade jag med 8 stycken på 2 minuter.....

Ibland behöver i alla fall jag det svart på vitt mina förbättringar och det är viktigt att se!! Jag är såååå j****vla nöjd:)

Och allt detta gjorde JAG nu i -10 grader vilket är lite svårare än vid tidigare test.....


Veckan rullade vidare till onsdag och då var det dags för NMT igen i jäkligt kallt väder, vi hade Bruno som instruktör. Det kändes väldigt bra denna onsdag men så plötsligt pang i ljumsken i en kurva.....SSHIT SHIT jävlar tänkte jag och hoppade undan direkt! Som tur var så hände det inget mera i ljumsken och jag kunde springa hem tillsammans med gänget.....

Jag måste nog få säga att jag känner mig mycket duktig när jag tränar NMT i svinkallt väder. Kanske för att det inte är så värst många andra ute och tränar i detta väder utan de flesta kanske sitter hemma och dricker varm choklad

istället? Men JAG föredrar NMT för det mår JAG bra av.....


I torsdags tog jag semester och åkte till Frida Wallén för en timmes träning med Ettan. Vi tittade lite på uppbindning, bilträning och figurantlek med släppande.

Så nu har jag bokat en ny timme hos henne i slutet av december samt en sökdag i April. Sökdagen kommer bli så rolig för sök är något som jag vanligtvis inte tränar och jag kan ingenting om detta.....Men i april kan jag nog lite mera!


Torsdagen fortsatte med en helvetesfärd ner till pappa i Katrineholm och en helg i snöstormen. Vägarna var jättehala och snön var mycket jobbig när man såg den i lyserna i mörkret. Bländande och jobbigt! Långtradarna körde som dårar och när de passerade min bil så såg jag knappt vägen men fram kom jag i alla fall.....Pust....


I dag fredag så unnade jag mig också en semesterdag eftersom jag ändå inte skulle behöva vara kvar i Stockholm för bevakningsträning.

Så här nere i Katrineholm är det sköna skogspromenader och bärande av ved hela helgen som gäller för oss i flocken Thorén.

Hundarna stortrivs i snön och Garp är nästan på gränsen till jobbigt glad om man nu kan vara det.....  

Jag älskar mina hundar och vi har så kul.......

Trevlig helg allihopa





Katarina Thorén

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

För ett år sen hände detta

Klickbart

Läsvärda bloggar

Må bra saker

Hundbloggar

Instruktörer

Låsta inlägg

Detta har vi gjort

Äldre inlägg

Antal läsare sedan v.40 -10

Website counter

Ovido - Quiz & Flashcards